Blog

Informatief Blog over Beauceronkennel L' Etoile de la Nuit.

Het leven van onze Beaucerons, de te verwachte nesten, onze Beauceron puppy's,

het opgroeien van onze nakomelingen.

Maar ook interessante posts over hondengedrag, voeding en allerlei weetjes uit de hondenwereld.

Speciaal:

Iedere week plaatsen wij een post waarin we een LDLN-tje in de SPOTLIGHT zetten!

 

Hiep hiep hoera voor ons O-Nest πŸ₯³

6 jaar alweer! Wat vliegt die tijd! Ik zie ze nog geboren worden de pupjes van ons O-Nest!

Papa Byon en mama Fira, werden op 18 januari 2015 trotse ouders van 10 mooie pups, 5 reuen en 5 teefjes.  Ze groeiden allen uit tot fijne honden die een heel gelukkig leven leiden bij hun families. Allen leven als gezinshonden, genieten van veel liefde en aandacht en de nodige wandelingen, wat kan je als fokker nog meer wensen voor je kroost ❀

Olina, O´Douce, Otha, Jelka, Ozzie, Olli, Otter, Oran, Dobby, Odin, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag 🎈🎈🎈, dat we er nog maar minimaal 6 jaar bovenop doen!! Dikke knuffel 

 

Lees meer »

Kerstboom en de gevaren voor je hond

De Decembermaand loopt alweer op zijn einde, we verheugen ons op de kersdagen. De meeste huizen zijn gezellig gemaakt volop kerstversiering, een kerstboom, de tafel staat vol met kerststol, cake en chocolade. Een zalige maand vol warmte, samenzijn en gezelligheid. Maar wist je dat deze gezelligheid vol zit met gevaren en vergiftiging voor je hond?

 

Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende planten, etenswaren en decoraties tijdens de maand december, die niet zonder gevaren zijn voor je trouwe viervoeter.

 

Kerstboom

De meest bekendste in de maand december is natuurlijk de kerstboom, prachtig versierd staat deze te pronken in menig woonkamer met zijn lichtjes en kerstballen. Heeft u een echte kerstboom staan, wees er dan alert op dat met name de dennennaalden giftig zijn voor honden en katten. Knaagt je hond niet aan de takken van de kerstboom, dat is fijn! Maar zorg ervoor dat deze niet uit de pot met water kan drinken waar de kerstboom in staat, dit water bevat namelijk dezelfde giftige stoffen als in de dennennaalden zit. Let ook op dat de eet en drinkbak van je hond niet dichtbij de kerstboom staat, vallen daar naalden in, kan je hond ook vergiftigd worden.  De ziekteverschijnselen die ontstaan zijn braken, diarree, slijmvliesontsteking in de bek en keel en sloomheid. Daarnaast kunnen de scherpe naalden de slokdarm en darmwand beschadigen tot zelfs perforeren. 

 

Kerstster

Deze mooie plant zie je veel in de decembermaand, met zijn prachtig rode bloemen staan ze heel gezellig op de tafel. De bladeren en bloemen geven irritatie aan de huid en de slijmvliezen. Eet je hond van de kerstster dan kan dat de slokdarm van je hond irriteren met als gevolg veel speeksel en mogelijk braken. 

 

Amaryllis

Ik moet bekennen dat ook ik de amaryllis prachtig vind. Zowel de bol als de plant zelf zorgen bij inname voor aardig wat darmproblemen bij de hond en kat. Ze veroorzaken krampen, braken en diarree, honden kunnen er best heel beroerd van worden.

 

marretak

De Marretak of wel Mistleltoe is zeer giftig voor hond en kat. Bij het eten van de witte besjes gaan honden speekselen, krijgen diarree, braken en zenuwstoornissen. Eten ze echter een grote hoeveelheid kan dat dodelijk zijn!

 

hulst

Voor de rode besjes van de Hulst geldt eigenlijk hetzelfde als voor de witte besjes van de Marretak, speekselen, diarree, braken en zenuwstoornissen. En bij grote hoeveelheid dodelijk!

 

kerststol

Wat kan er nou verkeerd zijn aan zo'n overheerlijke kerststol hoor ik u denken, wel, de kerststol bevat veel rozijnen, deze zijn zeer giftig voor je hond, ze kunnen acuut nierfalen veroorzaken met soms de dood tot gevolg! Wees dus extra alert als u de kerststol op tafel serveert en even de kamer uit gaat......

 

chocolade

Bijna iedereen weet wel dat chocolade zeer giftig is voor honden, zorg er dus voor deze buiten bereik zijn van je trouwe viervoeter. Wil je chocolade kransjes in de kerstboom hangen, leuk!, maar zorg dat de hond ze er niet uit kan halen.

 

oliebollen

Voor oliebollen geldt hetzelfde als voor de kerststol, deze bevatten rozijnen, welke giftig zijn voor je hond en acuut nierfalen kunnen veroorzaken.

 

kerstballen

Kerstballen? Wat is daar nou weer mis mee? Nou eigenlijk niets, zolang ze niet van glas zijn. Sommige honden zien kerstballen aan voor gewone ballen en willen ze uit de kerstboom pakken, ook de staart van jouw vrolijke hond zwiept nog wel eens een bal uit de boom. Glazen ballen kunnen breken in de mond van de hond, wat schade kan veroorzaken aan de bek en het maag-darmstelsel. Hang dus bij voorkeur plastic ballen in de boom.

 

engelenhaar

Het staat zo gezellig een boom versiert met engelenhaar, het heeft iets magisch. Zorg er wel voor dat je hond of kat het engelenhaar niet uit de boom haalt. Er zit een stof in het engelenhaar dat een allergische reactie kan geven, zoals verdikkingen op de kop of het lichaam. Komt het in aanraking met het mondslijmvlies, kan dat zwelling in de keel veroorzaken, de dieren kunnen hierdoor stikken door gebrek aan zuurstof.

 

 

Lees meer »

Bevallingsverslag T-Nest

Hiep Hiep Hoera, ons T-Nestje van Roefke en Ioury is op 15 december 2020 geboren. Tien pupjes zagen deze dag het levenslicht, 5 reutjes en 5 teefjes, 5 arlequin (2R/3T) en 5 Black&Tan (3R/2T). Wat een mooie verdeling! 

En wat heeft Roefke dat goed gedaan, een lieve zorgzame mama!

Lees meer »

Weetjes over het hondenlichaam

Honden en mensen zijn al sinds heugenis in elkaars gezelschap.

Maar wist je dat wij mensen een aantal botjes hebben die honden weer niet hebben en andersom trouwens ook, dat honden super zaadcellen en super eitjes hebben en dat ze echte zweetvoeten kunnen hebben?

Hieronder leest u 10 weetjes over het hondenlichaam, die je mogelijk nog niet wist.

Lees meer »

DoggyDating App

DoggyDating App

 

Nog nooit gehoord van de DoggyDating App? 

Deze app is onschuldiger dan de naam in eerste instantie doet vermoeden. DoggyDating is geen Tinder voor je viervoeter waarbij baasjes massaal naar rechts swipen om puppy's op de wereld te zetten. Nee, nee, het daten slaat in dit geval op het maken van gezellige wandelafspraken, om jouw hond met andere viervoeters uit de buurt te laten spelen. Met al meer dan 130 duizend downloads, in Nederland en België, is er altijd wel een geschikt speelkameraadje te vinden.

 

DoggyDating de onmisbare Alles-in-een-App voor hondeneigenaren

 

Wil je het standaard wandelrondje van jouw hond eens upgraden? Loop dan eens samen met anderen. Via DoggyDating vind je gemakkelijk andere hondeneigenaren in de buurt. Maak samen een extra lange wandeling op de heide en laat de honden ondertussen met elkaar spelen.

 

In de DoggyDAting App vind je:

- Alle losloopgebieden in Nederland

 - Wandelafspraken organiseren of zoeken

- DoggyAlert

- DoggyAssist

- DoggyDiscount

- DoggyAgenda

 

De DoggyDating App is gratis te downloaden via de AppleStore of GooglePlay. Om goed gebruik te kunnen maken van de App, maak je eerst een profiel aan. Hier kan je vervolgens je hond(en) aan toevoegen met een korte beschrijving, zoals het ras, leeftijd, formaat, gedrag, energielevel. Zo kunnen andere hondeneigenaren direct zien, of jouw hond eventueel een goede speel-match is met hun hond.  Onder het kopje "DoggyDates" ga je vervolgens op zoek naar geschikte speelvriendjes, of je maakt er zelf een aan met je eigen voorwaarden. Leuk voor de hond om nieuwe vriendjes te maken, maar ook voor het baasje om sociale contacten op te doen.

Lees meer »

Roefke, 51 dagen drachtig.....

Roefke, lief prinsesje, dikke mama to be, 51 dagen drachtig alweer, wat vliegt die tijd voorbij!!

 

Ik zie ons nog samen in ons VW busje vertrekken richting Duitsland, nog rap op de valreep een Coronatest, want die hadden we ineens nodig om Duitsland binnen te mogen, als de uitslag maar op tijd komt, want die eicelletjes laten niet op zich wachten.....Yep hij is negatief!!

Hoppa, Germany, here we come!!!! 

 

Wat was dat leuk, samen op avontuur, wandelen in de bossen nabij Bohl-Iggelheim, fijne ontmoeting bij Ioury, papa to be, wat een heerlijke hoffelijke vent. Samen overnachten op een camperplaats, Roef en ikke, zo gezellig, een soort van meiden onder elkaar weekendje weg. De volgende dag, een stevige vroege ochtendwandeling, een ontbijtje aan de rand van het bos, nog een romantisch samenzijn met haar lover Ioury.

 

En here we go again.....

Dit keer via Frankrijk terug naar Belgie, met een zalige tussenstop in de Vogezen, wandelen aan een prachtig meer.

We hebben genoten, alle twee, Roef en ik!

Lees meer »

The Yellow Dog Project

Geel Lintjte, geef deze hond ruimte !!

 

The Yellow Dog Project, is een initiatief dat ooit gestart is in Zweden om eigenaren met honden die "meer ruimte"

nodig hebben kenbaarder te maken naar andere hondenbegeleiders.

 

Mocht je een hond zien met een gele doek, geel lintje om zijn nek, of een geel lintje aan zijn riem of tuigje,

hou er dan rekening mee dat deze hond meer afstand nodig heeft van andere honden.

 

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig kan hebben:

 

De hond kan oud zijn

De hond kan een gezondheidsprobleem hebben

De hond kan loops zijn

De hond kan pijn hebben

De hond kan in training zijn

De hond kan nerveus zijn

De hond kan getraumatiseerd zijn

De eigenaar kan nerveus worden van andere honden

De hond kan pas geadopteerd zijn en nog overal aan moeten wennen

De hond kan een asielhond zijn die trauma’s heeft meegemaakt

 

kom je een hond met een geel lintje tegen, houdt dan afstand!

Lees meer »

R.I.P. Lieve Ioury

Wat een intens triest nieuws heeft ons vorige week bereikt,

De papa van ons aanstaand T-Nest,  is overleden door vergiftiging.

 

Woorden schieten te kort, tranen over onze wangen, wie doet nu zoiets,

hoe is dit toch mogelijk, zo'n fantastische hond.....

 

Bedankt Ioury, voor de fijne ontmoetingen

Bedankt Ioury voor je vriendelijkheid

Bedankt Ioury voor jouw hoffelijkheid naar Roefke

Bedankt Ioury voor ons aanstaand T-Nest

 

Dag, ongelofelijk mooie jongen, wat ben ik blij dat ik jou heb mogen ontmoeten!

Rust zacht lieverd

Lees meer »

Van Foetus tot Pup

hoe ontwikkelt een Foetus zich tot pup?

De draagtijd van een hond is gemiddeld 63 dagen, in deze relatief korte periode maakt de foetus van een hond

een enorme ontwikkeling door om als gezond schattig pupje geboren te worden.

In deze week tot week kalender, kunt u de ontwikkelingen van een pupje in de baarmoeder volgen!

Lees meer »

Dikke proficiat voor Akio!!!

 

Akio Blue Berger de la Seldensate is samen met zijn vrouwtje, tevens zijn fokker, Christa van Rooij, geslaagt voor zijn IMAS LEVEL 1 Mantrailen!!!

Wij zijn heel trots en willen beiden van harte feliciteren met jullie examen πŸŽ‰πŸŽ‰

Akio is een zoon van Iella Blue L´Etoile de la Nuit en Byon de la Foret de Thuringe

Voor de website van Berger de la Seldensate, klik hier

Lees meer »

Friday 13th

 

OMG!! It´s Friday 13th 😱

Noem het toeval, bijgeloof of gewoon zo´n dag...

Fira neemt t zekere voor het onzekere en is, toevallig of niet, zich vandaag al de gehele dag overal aan het verstoppen....

 

Lees meer »