Byon de la Foret de Thuringe

#byondelaforetdethuringe #beauceron #letoiledelanuit

 

Baccara Poussiere de Lune

 x

Copec de la Vallee des Croque cerises

29-03-2018

HD-A

ECVO - Vrij

D.N.A.

Shows: Uitmuntend

 

 

Byon is geboren in Duitsland bij Annet Gotz, eigenaresse van de kennel "De la Foret de Thuringe"

Ondanks dat hij een van de kleinere reutjes was uit het nestje is hij uitgegroeid tot een beer van een vent. Met zijn 72cm schofthoogte is hij 2 cm groter dan de rasstandaard toe laat. Byon weegt 48kg.  

Hij heeft een mooie krachtige bouw en een vrij grote brede reuenkop, maar dat zie ik zelf persoonlijk heel graag. Een reu moet wel echt een mannelijk voorkomen hebben, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. 

#byondelaforetdethuringe #beauceron #letoiledelanuit
#byondelaforetdethuringe #beauceron #letoiledelanuit

Byon is een zeer vriendelijke reu, alle bezoekers worden al kwispelend begroet met zijn lapje of teddybeer in zijn mond, een heel aandoenlijk gezicht voor zon grote loebas. Hij kan doorgaans met alle honden, reu en teef, goed overweg. Hij is wel beschermend voor zijn eigen meisjes, iets wat ook wel normaal is met zulke leuke meiden in je roedel.

Byon is een energieke hond, vooral in zijn jonge jaren had hij soms energie te veel. Na zijn 3e jaar is dat wat gedoseerd geworden. 

Ondanks dat hij hier opgegroeid is met katten, blijft het een sport om deze, als ze buiten zijn, na te jagen. Dit heeft hij nooit helemaal afgeleerd. 

Hij is erg gericht op de baas, een hele trouwe hond, werkt graag en met veel plezier voor je! Vooral het schapendrijven is helemaal zijn ding.

 

 

 

Byon is getest op de heupen en is vrij van aandoeningen, HD-A. De oogtest heeft hij goed doorstaan en is ECVO-Vrij getest. 

Hij is op 7 jarige leeftijd gecastreerd na een terugkerend vergroot prostaat. Sindsdien heeft hij hier nooit meer problemen mee gehad.

 

Byon heeft in onze kennel 3 nestjes verwekt,

Het O-Nest  met Fira de la Terre Sacree de Marius. Geboren 18-01-2015,  10 pupjes, 5 reuen en 5 teefjes, al black and tan. 

Gezondheidsuitslagen: Olli HD-A en ECVO-vrij, Olina ECVO-Vrij

Shows: Olli Uitmuntend, Belgisch Jeugdkampioen Olina Uitmuntend CAC.

 

Het P2-Nest wederom met Fira de la Terre Sacree de Marius. Geboren 22-09-2016,       11 pupjes, 6 reuen en 5 teefjes. Al black and tan. 

Gezondheidsuitslagen: Petite Pistache HD-A, ED 0/0, SD 0/0, ECVO-Vrij, Ectopische Eureter- vrij

Shows: Petite Pistache Uitmuntend, BOB, Belgisch Jeugdkampioen

#byondelaforetdethuringe #beauceron #letoiledelanuit
#byondelaforetdethuringe #beauceron #letoiledelanuit

 

 

Ook is hij papa van ons R-nest, geboren 29-03-2018 samen met Imara Blue L' Etoile de la Nuit;  10 puppy's, 4 teefjes en 6 reuen, 8 arlequin en 2 black and tan.

Gezondheidsuitslagen: Roefke HD-A, ED 0/0, SD 0/0, ECVO-Vrij, Ectopische Eureter-Vrij, Hart-Vrij. Ramira HD-A, ED 0/0, SD 0/0, Ectopische Eureter-Vrij, Hart-Vrij

Uit dit nestje is een teefje aangehouden, ons Roefke

 

Byon heeft 3 buiten dekkingen gedaan in Nederland.

Kennel Berger de la Seldensate, geboren 6-09-2017, 5 pupjes, 3 reuen en 2 teefjes, 4 black and tan en 1 arlequin. De mama is Iella Blue L' Etoile de la Nuit. 

Gezondheidsuitslagen: Akio HD-A, ED-0/0, ECVO-Vrij

Shows: Akio Uitmuntend, Jeugd Club Winner 2018 Duitse Beauceronclub

 

Kennel Berger de la Bage, geboren 20-03-2017, 2 pupjes, 2 reuen, beiden black and tan. Mama is Femke de la Horde du Bois Perdu

 

Kennel Berger de la Bage, geboren 4-02-2016, 5 pupjes, 3 teefjes en 2 reutjes, al black and tan. Mama is Hille Berger de la Bage.