tonka Blue L' Etoile de la Nuit

 

Roefke Blue L' Etoile de la Nuit

x

Ioury des Habits de Feu

15-12-2020

HD-A

ED 0/0

SD 0/0

Ectopische Ureter - Vrij

Hart - Vrij

ECVO - Vrij

DF - Vrij

M LOCUS MERLE: m/[Mc+(235)]/M(265)

D.N.A.

 

 

 

 

Ons Tonka is een dochter van Roefke en Ioury, een kleindochter van Imara en Byon en een achterkleindochter van ons Fira.

Geboren 15 december 2020 tijdens het begin van de Corona periode, de LockDow, op een winternacht, een nestje van 10 pups, 5 reuen en 5 teefjes.

 

 

 

 

 

Tonka is uitgegroeid tot een grote teef. Ze heeft de genen van opa Byon geerfd :}, haar schofthoogte is 69cm en is daarmee 1cm groter dan de standaard maat voor een teefje. Ze weegt 38kg en is daarmee mooi in verhouding. 

 

 

 

Tonka is een hele lieve aanhankelijke Beauceron, verzot op kinderen, kan uren met ze spelen en als een ware moeder of hoedster verliest ze deze geen moment uit het oog.  Waar kinderen spelen, ligt Tonka altijd dichtbij.

 

Tonka is een sociale hond naar mens en dier.

Echter bij vreemde mensen kijkt ze eerst de kat uit de boom, eens deze binnen zijn, is het ok en komt ze je begroeten. Maar altijd eerst even die afstand in het begin. Iets wat haar moeder, oma en overgrootoma totaal niet hebben, daar wordt je direct enthousiast door verwelkomt.

 

Ze is heel sociaal met andere honden, de boerderijdieren etc. Ons paplam Teddy wordt verzord alsof het haar eigen pupje is.

 

Tonka heeft op 3 maart 2023 haar eerste nestje gehad, een klein maar fijn nest van 4 pupjes. Ze is een lieve toegewijde mama die veel zorg draagt voor haar kroost. Haar pups zijn heel open en vrij. Ben al benieuwdt hoe ze uitgroeien.

 

Tonka haar heupen, ellebogen en schouders zijn vrij van Dysplacie. 

 

Zij heeft een DNA test op het Merle-Gen ondergaan via EVG labaratory, met de uitslag 

 M LOCUS MERLE: m/[Mc+(235)]/M(265)

 

Wat theoretisch betekend dat Tonka een Mozaik Merle is. Wat ook weer verklaart waarom zij een veel witter Arlequin grijze vacht heeft.